Polisen övervakar rattfylleri i 24 timmar från fredag till lördag

NordenBladet —

12.12.2019 kl 14.16Polisstyrelsen
Polisen genomför nu för andra gången en 24 timmars rattfylleriövervakning, som börjar fredag 13.12 kl. 14 och slutar lördag 14.12 kl. 14.
Övervakningen sker med polisinrättningarnas tillgängliga övervakningsresurser så att övervakningens huvudfokus ligger på kvälls- och nattetid.
– I stället för att ta bilen till firmajulfesten är det bättre att använda till exempel kollektivtrafik om man tänker fira julfesten med alkoholdrycker. Det är också viktigt att tänka på att om man konsumerat rejält med alkoholhaltiga drycker på kvällen kan det synas i blodet ännu nästa morgon och till och med fortfarande på dagen, påpekar polisinspektör Heikki Kallio vid Polisstyrelsen.
Vid den motsvarande rattfylleriövervakningen 2018 åkte 78 fast misstänkta för rattfylleri. Sammanlagt gjordes 30 266 blåstester, vilket innebär att i genomsnitt var 388:e förare som fick blåsa visade sig vara misstänkt rattfyllerist.
Årligen ertappas omkring 18 000 rattfyllerister. Vid en intensifierad övervakning av julfesttrafiken för knappt en månad sedan påträffades vid razzior under två helger totalt 255 förare misstänkta för rattfylleri. Av dessa misstänks 94 förare för grovt rattfylleri. Antalet narkotikafall var 63.
– Antalet rattfylleriuppdrag och rattfylleribrott är stora under helgerna i november–december. Även alkohololyckorna är koncentrerade till denna period, säger Kallio.
Övervakningen kan följas på Twitter med hashtaggen #rattisvalvontamaraton.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser





High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory