Biljakt på lördag – misstänkta i polisens förvar

NordenBladet —

03.12.2019 kl 12.02Östra Nyland
Polisen i Östra Nyland deltog i en biljakt som började i Mäntsälä och slutade med att bilen körde av vägen i Pukkila.
– Händelsen kan kopplas till ett grovt våldsbrott tidigare på lördagen i bostadsområdet Kenraalinkulma i Hyvinge, och en anmälan om att de misstänkta gärningspersonerna bar vapen som de har avfyrat. Enligt vittnen hade en grå Volvo avlägsnat sig från platsen. Personbilen sågs följande gång i Paavola i Hyvinge. Därifrån kom också en anmälan in om två beväpnade män och skottlossning. Nästa anmälan om bilen och skottlossningar kom in från Monninlinja i Hyvinge, säger kriminalkommissarie Markku Lylykangas som är undersökningsledare i fallet.
I det här skedet kände polisen till registreringsnumret på bilen som de misstänkta körde. Flera patruller från polisen i Östra Nyland anslöt sig till uppdraget att leta efter bilen. En polispatrull observerade bilen i Mäntsälä på väg 25 vid Hirvihaara och följde efter den. Flyktbilen fortsatte mot Mäntsälä där den vände in på Lahtisvägen mot norr. På Lahtisvägen gjorde bilen en u-sväng och fortsatte färden söderut. Flyktbilen höll en hastighet på mellan 100 och 190 kilometer i timmen. Bilen körde sedan av Lahtisvägen mot Borgå. Biljakten slutade i Pukkila på Mörskomvägen där bilen i hög hastighet slungades av vägen.– De två misstänkta männen i bilen transporterades till sjukhus för kontroll. Därefter anhölls de och fördes till polisfängelset, säger Lylykangas.
Fallet har nu lämnats över till polisen i Östra Nyland för utredning och utreds bland annat med brottsbenämningarna grov misshandel, grovt äventyrande av trafiksäkerheten, skjutvapenbrott och orsakande av fara.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser





High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory