Satsning på mc-poliser blir permanent

NordenBladet —
En av Stockholms mc-poliser. Bild: Polisen

Projektet med mc-poliser som har haft uppdraget att arbeta över hela region Stockholm får en fortsättning i polisens ordinarie verksamhet.

Under projekttiden april – oktober 2019 har mc-poliserna, arbetat i huvudsak med trafikkontroller i Stockholms tre polisområden, nord, syd och city.
Mc-poliserna har bland annat gjort över 2 300 utandningsprov, stoppat 79 personer som kört rattfulla och/eller drogpåverkade, hittat 14 efterlysta personer och delat ut 486 ordningsboter (inklusive hastighetsöverträdelser).
Vid ett flertal trafikkontroller har kronofogdeinspektörer kommit för att utmäta bilar, klockor och guldhalsband från kriminella i aktiva nätverk.
– Mc-poliserna som är både flexibla och snabba, har avbrutit ett stort antal brott på våra vägar i sommar. Dessutom händer det ofta att trafikkontroller kan ge uppslag som leder till att vi kan stoppa andra typer av brott än de trafikrelaterade. Därför väljer vi att behålla samma samma upplägg året om, förutom att mc-poliserna åker radiobil under vintersäsongen, säger regionpolischef Ulf Johansson.

Nyhet från
Polisen i Stockholms län

Publicerad 19 november 2019 14:40

Projektet med mc-poliser som har haft uppdraget att arbeta över hela region Stockholm får en fortsättning i polisens ordinarie verksamhet.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige





High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory