Trygghetsinsats efter helgens händelse i Sundbyberg

NordenBladet — Efter helgens polisinsats då en man hade barrikaderat sig i en bostad i Sundbyberg sker nu en trygghetsinsats i området. Det kommer att vara extra poliser ute och en lokal öppnas för de som vill ha kontakt.

Natten till söndag den 17 november strax efter klockan ett kallades polisen till en adress i Ör, Sundbyberg. Anledningen var att en man hade barrikaderat sig i en bostad. En trygghetsinsats sker nu i området och ikväll finns polis och samarbetspartner på plats i området.
Mannen som hade barrikaderat sig i bostaden var ensam och förutom flera polispatruller på plats under helgen har också polisens förhandlare arbetat med kontakterna med mannen.  
Avspärrningar gjordes initialt i området för att säkra att ingen skulle komma till skada och för att polisens skulle kunna arbeta ostört.  Förhandlarnas arbete pågick under hela söndagen för att genom samtal få ut mannen ur bostaden.
Strax före klockan tre på natten till måndag 18 november gick polisen in i lägenheten och anträffade mannen. Han misstänks initialt bland annat för brott mot vapenlagen, den rubriceringen kan dock komma att ändras när utredningen har kommit längre.
Polisen har nu tagit bort avspärrningarna och en teknisk undersökning av bostaden har gjorts under måndagen. Resultatet av den undersöknigen är ännu inte klart och ingår i förundersökningen.
Under måndagen den 18 november kommer en trygghetsinsats att ske i Ör i Sundbyberg. Det innebär att polisen kommer att finnas på plats för att svara på frågor om det inträffade.
Sundbybergs stad, Svenska kyrkan och Polisen kommer dessutom att finnas på plats på Logdansplan 1, lokal Paviljongen, mellan klockan 16 och 19. Alla som önskar hälsas välkomna dit.

Nyhet från
Polisen i Stockholms län

Publicerad 18 november 2019 15:27

Efter helgens polisinsats då en man hade barrikaderat sig i en bostad i Sundbyberg sker nu en trygghetsinsats i området. Det kommer att vara extra poliser ute och en lokal öppnas för de som vill ha kontakt.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige





High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory