Nio gripna misstänkta för narkotikasmuggling

NordenBladet — Polisen i Fyrbodal har efter en längre utrednings- och spaningsinsats gripit nio personer misstänkta för att ha smugglat stora mängder narkotika till och från Sverige.

Åtta män i 20 – 25 års åldern och en kvinna, även hon i 20-årsåldern, har under de senaste veckorna gripits på olika platser misstänkta för delaktighet i en organiserad narkotikasmuggling.
Hittills i ärendet har drygt 40 kg amfetamin samt en större mängd hasch anträffats och tagits i beslag. 
 – Den här typen av gränsöverskridande brottslighet är svår att angripa och det är ovanligt att polisen tar så här stora mängder narkotika i beslag. Vi misstänker att en del av narkotikan var tänkt för Västsverige medan en del troligtvis var tänkt att föras vidare till Norge, säger Per Björkman, spaningsledare vid polisen i Fyrbodal.
Personerna är misstänkta för Synnerligen grov narkotikasmuggling och om de döms för det är straffskalan mellan sex-tio års fängelse.
– De misstänkta personerna har varit aktiva i hela kedjan, både när det gäller importen men även med försäljning på gatunivå, berättar Per Björkman.
I nuläget är sju av personerna häktade och två anhållna i ärendet. Förundersökningen leds av åklagarkammaren i Uddevalla.

Nyhet från
Polisen

Publicerad 12 oktober 2022 15:55

Polisen i Fyrbodal har efter en längre utrednings- och spaningsinsats gripit nio personer misstänkta för att h

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige





High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory