Katrin Siska: Mångmiljonären T. Harv Ekers 7 rekommendationer om hur man förvarar pengar och 3 tankar hur man blir rik enligt utbildningen Millionaire Mind Intensive

Katrin Siska: Mångmiljonären T. Harv Ekers 7 rekommendationer om hur man förvarar pengar och 3 tankar hur man blir rik enligt utbildningen Millionaire Mind Intensive

OHMYGOSSIP – ”Tänker du som en miljonär? Jag hoppas att du gör! Och om du inte gör det var inte ledsen för det kan du lära dig. Varför? För att vara ekonomiskt oberoende. Vad betyder det? Det betyder att du när som helst kan unna dig det du önskar och när du önskar. Alltså semestrar, studier, shopping och doping (d.v.s. hälsosam kost och motion på mitt språk) just när du själv önskar det”, skriver förra Vanilla Ninja-sångerskan och den estniska societetsstjärnan Katrin Siska i sin blogg, förmedlar NordenBladet.ee.

Följ följande råd så blir du rik!
1. Ändra ditt tänkesätt när det gäller pengar till det positiva. Många människor skjuter omedvetet undan både pengar och rika människor med sina negativa tankar. För det är som alla vet – rikedom går dit där den är mycket önskad, där man tar hand om den och värdesätter den.
2. Ta reda på om du är en sparare eller en spenderare? Varken den ena eller den andra är ett bra alternativ. Det första alternativet lever alldeles för anspråkslöst och som i stort sätt saknar fun, och det andra alternativet lever till fullo, men kassan kan vara tom före månadens slut. Det rätta är att göra både och – att spara och att spendera.
3. Förvara pengar på rätt sätt. För att pengarna skulle förvaras bättre borde man dela dem till olika konton eller skrivbordslådor/plånböcker/kuvert…

Mångmiljonären T. Harv Eker berättar i sin bok Miljonärens tänkesätt om ett effektivt system att ta hand om pengar:

VARJE MÅNAD placera till följande konton:
1) Kontot för ekonomiskt oberoende 10 % av månadens inkomster. Dessa pengar är för din framtid – investera och få dessa att växa.
2) 55 % av inkomsterna till löpande allmänna utgifter (mat, el, vatten, telefoni, barnens dagis/skola/annat).
3) 10 % av månadens inkomster till större drömmar (dessa använder du en gång i kvartalet eller en gång i månaden enligt dina önskemål). Till detta konto samlar du pengar till något större och dyrare (resa, renovering, bil).
4) 5 % av månadens inkomster sparar du på nöjeskontot eller lägger undan i ett kuvert, och det måste du använda under samma månad. Man får inte glömma sig själv!
5) 10 % av månadens inkomster går till studiekontot. Utveckla dig själv kontinuerligt. (böcker som vidgar ens vyer, kurser, privatlärare, utbildning).
6) Öppna även konto till varje barn och där sparar du om möjligt 5 % av varje månads inkomster.
7) Sista kontot är välgörenhet. Lägg undan varje månad 5 % av dina inkomster för att hjälpa nödställda, om de än är dina närmaste eller fullkomligt obekanta. Och om pengarna inte på något sätt räcker till detta konto, ge bort av din tid i stället för pengar – gör något gott för nödställda eller stötta dem på något sätt. Delad godhet kommer tillbaka till dig som en bumerang!

Följ dessa råd så blir du rik!

Bild: Katrin Siska (YouTube)
Källa: NordenBladet.ee

 


Tags assigned to this article:
Katrin SiskaVanilla Ninja

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory