4 SÄTT att blogga mer effektivt

4 SÄTT att blogga mer effektivt

OHMYGOSSIP – Även om att blogga är för många ett roligt intresse är den rätt så tidskrävande sysselsättning. Det var det som ledde mig till dagens ämne – jag förklarar hur man kan göra det mer systematiskt så att det inte kräver så mycket tid.

1. Gör minnesanteckningar över dina tankar för utskick
Du får en lysande idé för bloggen och vet att den blir en bra blogg? Sedan fortsätter du med dina sysslor och plötsligt är denna lysande idé som bortblåst. För att undvika en sådan situation anteckna blogginnehållets idé i en anteckningsbok eller telefon.

2. Skapa rutiner
Hitta en rutin som fungerar för dig – till exempel kan du skriva färdigt många texter på samma gång eller beskriv olika texters bilder på en och samma gång eller till exempel skriv en text varje morgon efter kaffet. Om du har bråttom (man måste ju leva sitt liv och skola/arbete, familj kräver sin tid), men du vill ändå uppdatera din blogg ett par gånger i veckan, reservera tid en dag i veckan till att skriva alla texterna färdigt. Eller skriv ett par sådana texter färdigt som är så kallade nödlösningar – om du verkligen inser att idag kan jag inte skriva på min blogg, öppna en lista med bloggtexter gjorda på förhand och välj en av dem och tryck på publish. Tänk, försök och testa hur du kan arbeta allra effektivast.

Jag skriver idéer till bloggen i en anteckningsbok och när junioren har lunchvila eller när jag nattat henne på kvällen, tar jag i tu med texten från anteckningsboken.

3. Skriv färdigt och gör rättelserna senare
Anteckna alla tankar som du kan komma på om det aktuella ämnet. När det är gjort, börja rätta till felen – läs allting igenom lugnt och sansat, ändra ordform, rätta till skrivfel. Om du till exempel skriver om en produkt och vill lägga till hänvisning till priset, men känner inte till det, slösa inte tid till att leta efter det utan märk priset exempelvis med #-märket – så hittar du allt som är oklart snabbare efteråt (Ctrl + F) och kan göra rättelserna.

4. Skriv kortare
Även om långa, innehållsrika och grundliga texter är bra är det så i verkligheten att man ofta inte orkar läsa ända till slutet. Skriv lite kortare men informativa texter där läsarna får all nödvändig information. Helst inte mindre än 300 ord – denna text exempelvis har 330 ord och är precis lagom lång.

Källa: mariliisanger.nordenbladet.ee


Tags assigned to this article:
bloggabloggare

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory