Annons:

28 februari 19:13, Sammanfattning vecka, Knivsta

NordenBladet — Fredag 21/2 – fredag 28/2
Den gångna veckan har varit fokus på vägar i Knivsta för polisen, både i form av rörliga och fasta trafikkontroller samt några trafikolyckor. Nu senaste dagarna har det varit mycket halt så ta det försiktigt när ni kör – anpassa hastighet och avstånd.
I veckans Polisruta kommer lite tips på när du ska ringa till polisen på 112 samt hur du på bästa sätt anmäler ett brott.
När ska jag ringa polisen på 112?Vid ett pågående brott eller en färsk gärning (att brottet nyss har skett), eller om du ser vad du tror är att någon förbereder sig till att göra ett brott, eller annan typ av akut händelse eller nödsituation – då ska du ringa 112. Om du är osäker så ring hellre en gång för mycket än för lite, ledningscentralen gör sen bedömningen om dem ska skicka polispatruller eller inte.
Hur anmäler jag brott på bästa sätt?Om du har blivit utsatt för ett brott och vill anmäla där det inte är akut så ska du ringa 114 14 för bäst hjälp. Ett exempel är om du blivit utsatt för ett bedrägeri, eller en stöld, eller bara tappat bort något. Följ sen instruktionerna i telefonen. En inspelad röst kommer bland annat att be dig tala om vad du vill ha hjälp med. Säg t.ex. ”anmäla” så kommer du vidare för att göra en polisanmälan i lugn och ro ifrån den plats du befinner dig på, utan besväret att ta dig till en polisstation. Genom 114 14 kan du också lämna tips eller be om att få prata med telefonist som kan koppa dig dit du vill komma.
Ett ännu smidigare alternativ till en polisanmälan är att göra det online på www.polisen.se där du klickar på ”jag har råkat ut för något”. Följ sen stegen bara. Du kan även lämna tips online.
Om man inte har möjlighet att ringa eller använda dator och måste gå till en polisstation, så har Polishuset i Uppsala på Svartbäcksgatan 49 mest tillgänglighet och flest tjänster. Öppettiderna för receptionen i Uppsala är måndag 8-19 och tisdag till fredag 8-16. På Svartbäcksgatan i Uppsala kan du anmäla brott, hämta/lämna hittegods samt ordna pass (tidsbokning krävs för pass). På onsdagseftermiddagar kan du få hjälp med enklare ärenden på poliskontoret i Knivsta där öppettider är onsdagar 14-17.
Möte om Grannsamverkan (GSV)För att arbeta trygghetsskapande och förhindra inbrott så kan man gå med i grannsamverkan. Detta är ett koncept som verkligen gör skillnad. Är du intresserad av hur du kan skydda dig själv från bostadsinbrott så kom till polisens informationsmöte den 18.e mars i Knivsta kommunhus kl. 19.00.
15:e februari – 21 februariNÅGRA GENOMFÖRDA POLISINGRIPANDEN I KNIVSTA AntalTrafikkontroller 2Böter trafikbrott varav två omhändertagna körkort 8Omhändertagna personer (två enligt LPT (tvångsvård) och en enligt LOB) 3Tips/Telefonsamtal om brott m.m. från medborgare 2Kontrollerade Personer/Fordon 32
ETT URVAL AV HÄNDELSER OCH ANMÄLDA BROTT AntalBrand utan misstanke om brott 2Anmälan om drograttfylleri 1Anmälan om bostadsinbrott (grov stöld genom inbrott) 1Viltolyckor 2
Anmäla brott eller tipsa polisen :Ring 114 14 eller på bifogad länk kan du tipsa polisen, finns på Polisen.se :https://polisen.se/kontakt/mejla-region-Mitt/Pågående brott / färsk gärning: Ring 112

POLISRUTAN – Ett urval av händelser och polisingripanden i Knivsta kommun fredag 21/2 – fredag 28/2.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory