28.10

NordenBladet — Dagen började med anmälningar om trafikolyckor. Två bilar körde i diket längs Nya Godbyvägen. Bägge förarna klarade sig med lindrigare skador, och fördes till akuten för observation. Respektive förare är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten, underlåtenhet att iaktta trygg situationshastighet. En förare av moped körde omkull längs Hindersbölevägen. Föraren transporterades till akuten för observation. Föraren är misstänkt för en trafikförseelse.
Trafikövervakning utfördes längs landsväg 2 och landsväg 3. En yrkeschaufför stoppades efter att inte ha hållit ett tillräckligt avstånd till framförvarande fordon. Föraren delgavs misstanke om äventyrande av trafiksäkerheten samt ett bötesföreläggande. I Kroklund stoppades en förare efter att ha kört över rådande hastighetsbegränsning. Ett 200-euros ordningsbotsföreläggande delgavs. Längs Getavägen stoppades en förare som framförde ett fordon som inte genomgått kontrollbesiktning sedan 2015. Föraren delgavs ett ordningsbotsföreläggande. Ytterligare ett obesiktat fordon påträffades längs Nya Godbyvägen. Efter närmare kontroll av förarens körrätt framkom att denne har haft indragen körrätt sedan år 2016. Föraren kommer att delges böter.
Trafikövervakning utfördes också längs landsväg 1. På Hammarlandsvägen stoppades ett fordon vars sidorutor hade tonats helt mörka. Därtill var bakdäckens mönsterdjup ej godkända. Föraren är misstänkt för en fordonsförseelse och en trafikförseelse och delgavs ett ordningsbotsföreläggande. Därtill gavs en skriftlig anmärkning gällande att fordonet inte hade genomgått ändringsbesiktning då föraren hade bytt till större bakdäck än vad som stod antecknat i registerutdraget.
En yrkeschaufförs transport i Mariehamn avbröts av polis på grund av chauffören inte kunde uppvisa ett trafiktillstånd.Efter önskemål av boende i området vid Möckelö strand upprättades en trafikkontroll längs Norrgårdsvägen. Cirka 15 sekunder efter att kontrollen upprättades kom ett fordon körandes i en hastighet om 62 km/h, tillåtet 30 km/h. Föraren delgavs ett interimistiskt körförbud, och körkortet omhändertogs av polis. Polisen utreder.Utöver detta har flertalet blåsprov och snabbtest för narkotikapåverkan utförts på olika förare runtom i landskapet. Alla har varit nyktra.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory