14-åring misshandlade jämnåriga med elchockvapen och sprej – utredningen av fallet är klar

NordenBladet — Polisen i Helsingfors informerade vid händelsetidpunkten i slutet av maj om en situation där en minderårig pojke misshandlade flera ungdomar.Vid middagstid den 28 maj mottog polisen en anmälan från nödcentralen om att flera ungdomar hade blivit misshandlade på idrottsplanen i närheten av skolan Munkkiniemen yhteiskoulu. I anmälan uppgavs att gärningsmannen hade dolt sitt ansikte med en scarf.– Den misstänkte misshandlade åtminstone två ungdomar med ett elchockvapen. Dessutom sprejade han flera ungdomar med en sprej som orsakade tillfällig andnöd, berättar utredningsledaren, kriminalkommissarie Marja Väätti.Målsägandena och andra närvarande fick den misstänkte att avlägsna sig från platsen. De kastade bland annat sand mot den misstänkte.Målsägandena är fem till antalet, och de var 14–15-år gamla vid gärningstidpunkten. Alla målsägande var elever i Munkkiniemen yhteiskoulu. Den misstänkte är en tidigare elev vid skolan.Våldsbrotten går vidare till medling på grund av den misstänktes ålderPolisen utredde våldssituationen som misshandel, innehav av farligt föremål och lindrigt skjutvapenbrott.– Det klarnade inte vid utredningen var den misstänkte hade fått tag på elchockvapnet. Innehav av elchockvapen på allmän plats är olagligt och brottsrubriceringen är innehav av farligt föremål. Polisen hittade inte sprejen som den misstänkte använde, säger utredningsledare Marja Väätti.Brottshelheten går inte vidare till åtalsprövning, utan till medling, eftersom den misstänkte var 14 år vid tidpunkten för gärningen.

Polisen i Helsingfors informerade vid händelsetidpunkten i slutet av maj om en situation där en minderårig pojke misshandlade flera ungdomar.

Vid middagstid den 28 maj mottog polisen en anmälan från nödcentralen om att flera ungdomar hade blivit misshandlade på idrottsplanen i närheten av skolan Munkkiniemen yhteiskoulu. I anmälan uppgavs att gärningsmannen hade dolt sitt ansikte med en scarf.

– Den misstänkte misshandlade åtminstone två ungdomar med ett elchockvapen. Dessutom sprejade han flera ungdomar med en sprej som orsakade tillfällig andnöd, berättar utredningsledaren, kriminalkommissarie Marja Väätti.

Målsägandena och andra närvarande fick den misstänkte att avlägsna sig från platsen. De kastade bland annat sand mot den misstänkte.

Målsägandena är fem till antalet, och de var 14–15-år gamla vid gärningstidpunkten. Alla målsägande var elever i Munkkiniemen yhteiskoulu. Den misstänkte är en tidigare elev vid skolan.

Våldsbrotten går vidare till medling på grund av den misstänktes ålder

Polisen utredde våldssituationen som misshandel, innehav av farligt föremål och lindrigt skjutvapenbrott.

– Det klarnade inte vid utredningen var den misstänkte hade fått tag på elchockvapnet. Innehav av elchockvapen på allmän plats är olagligt och brottsrubriceringen är innehav av farligt föremål. Polisen hittade inte sprejen som den misstänkte använde, säger utredningsledare Marja Väätti.

Brottshelheten går inte vidare till åtalsprövning, utan till medling, eftersom den misstänkte var 14 år vid tidpunkten för gärningen.

]]>

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory